Gran colofó de l’Open Lleida BTT a Corbins

Perollbtt

Gran colofó de l’Open Lleida BTT a Corbins

L’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulàncies ha posat punt i final a l’edició 2019 amb una exitosa primera edició de l’Open Lleida Serreta de Corbins, que a banda de coronar els campions/es de l’Open també ha servit per proclamar els campions/es provincials de Lleida BTT XC. Els més de 160 ciclistes participants han destacat el magnífic circuit i emplaçament d’aquesta darrera prova de l’Open, en la que tot el poble de Corbins s’hi ha bolcat. Albert Masana, també dominador de la prova final, i Lydia Castro s’han endut els títols finals en categoria elit.

Fins a 63 ciclistes de les categories prebanjamí a benjamins han competit en les proves de promoció Kids Cup que s’han iniciat a les 09h. Els més petits han posat a prova la seva perícia en un circuit de 1’2kms que discorria pel Parc del Riu de la població segrianenca, mentre que les categories principiants a infantils ho han fet en un circuit de 1’5kms. Cal destacar la bona presència de nens i nenes que s’han animat a competir per primer cop en ciclisme en aquesta prova.

A mig matí s’ha donat la primera sortida de la prova Open, amb totes les fèmines, els màsters 40, 50 i 60, els cadets i els ciclistes amb llicència cicloturista en darrer lloc, amb un centenar de participants. En màster 40, el trio Abian, Esqué, Coma ha estat al capdavant bona part de la cursa, imposant-se finalment Eduardo Abian (Linbikes) rematant una gran temporada a l’Open Lleida. Pel que fa als cadets, el ciclista d’Alfarràs Gerard Llop (Cicles Sans) ha completat una darrera volta fantàstica que l’ha fet inabastable per Arnau Bargalló (Apunt Dolomiti) i Eric Vàzquez (Bici 3.0), 2n i 3r respectivament. Miquel Llaudet (Fes Bici Igualada) i Armand Solé han estat els millors en M50 i M60. La cursa de fèmines ha viscut un bonic duel entre Ramona Gabriel (Garmin Ixcor) que retornava a la modalitat de Cross Country després de 5 anys, i la S23 Blanca Vallès (TBikes Amunt), la vigent campiona de la categoria en la Copa Catalana Internacional. Vallès es mostrava més fina en les baixades però Gabriel imposava el seu ritme pit amunt, i finalment la ciclista de Ponts s’ha endut la victòria posant la cirereta al pastís en una temporada brillant, on també s’ha emportat l’europeu d’Ultramarató.

En la darrera sortida del matí han competit les categories junior, S23 masculina, elits masculins i M30. El ciclista de Puigverd de Lleida Albert Masana (Controlpack Badia) no ha donat cap opció als seus rivals i ha dominat la cursa de principi a fi, mentre que el ciclista sub23 de Cervià de les Garrigues Oriol Muntanyola (Jufré Vic ETB) s’ha classificat 2n per davant de Marc Moré (Bici 3.0) que ha finalitzat 3r. D’aquesta forma Masana aconsegueix en una mateixa temporada el provincial de carretera, guanyat el passat agost a Juneda, i de BTT. Entre els júniors, el líder de l’Open Carlos Pardo (Dialtamar) també s’ha mostrat superior als seus companys de categoria, imposant-se davant de Pau Domènech (CC El Vilosell) i Xavier Balaguer (Bici 3.0). La categoria Màster 30 ha estat la més renyida de totes, igualada fins afrontar la darrera volta quan Albert Balagué (Fes Bici) ha atacat per imposar-se al local Joan Alonso (Bici 3.0) i a Abel Escobar (Linkbikes).

Amb aquests resultats, els Campions/es Provincials de Lleida XC han estat:

Cadet: Gerard Llop (Cicles Sans)
Junior: Carlos Pardo (Dialtamar CC)
S23: Blanca Vallès (TBikes Amunt CC) i Oriol Muntanyola (Jufré Vic ETB)
Elit: Ramona Gabriel (Garmin Ixcor) i Albert Masana (Controlpack Badia)
M30: Albert Balagué (Fes Bici Adeinnova)
M40: Pere Esqué (Bici 3.0)
M50: Miquel Llaudet (Fes Bici Adeinnova)
M60: Armand Solé (Track Team)

Pel que fa a la General Final de l’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulàncies 2019, després de 5 proves, s’han coronat campions/es:

• Cadet: Arnau Monzonís (La Torreta Bike)
• Junior: Carlos Pardo (Dialtamar CC)
• S23: Marc Mestre (Fes Bici Adeinnova)
• Elit: Lydia Castro (Biking Point) i Albert Masana (Controlpack Badia)
• M30: Albert Turné (Turné Team)
• M40: Eduardo Abian (Linbinkes)
• M50: Joan Elsen (Team Turné)
• M60: Armand Solé (Track Team)

La valoració global d’aquest Open de Lleida 2019 que s’ha tornat a engegar després de 5 anys sense fer-se, ha estat positiva. Segons el delegat de la Federació Catalana a Lleida Norbert Herrera s’ha complert l’objectiu inicial i principal de recuperar l’Open, de tornar a crear expectativa en la competició en BTT a les terres de Ponent, i ara cal pensar en una edició 2020 on podrem millorar moltes coses i on esperem que la gent ens faci més confiança i s’animin a competir en les curses de casa, perquè els organitzadors ho han treballat molt bé”.

[Fotografies: Norbert Herrera]

Quant a l'autor

ollbtt administrator