Helena Isanta i Aleix Sierra s’imposen al III Open Lleida BTT Serra d’Almenara

Perollbtt

Helena Isanta i Aleix Sierra s’imposen al III Open Lleida BTT Serra d’Almenara

L’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulàncies 2022 ha continuat amb la seva 3a prova puntuable, en aquest cas a La Sentiu de Sió en el III Open Lleida Serra d’Almenara, aquest dissabte 3 de setembre i reunint 158 ciclistes entre totes les categories, vinguts de diferents punts de Catalunya i Andorra.

Després de la recollida d’obsequis d’Alemany i el control de llicències, s’han donat les sortides de la Kids Cup, que han donat vàries voltes en funció de la categoria als dos circuits preparats pels organitzadors, el club BTT Serra d’Almenara. Els primers en entrar en acció han estat els prebenjamins i benjamins, on tots els participants han pogut emportar-se una medalla després d’una vibrant cursa al recorregut més curt, de poc menys d’1 km. Despés ha estat el torn de principiants, alevins i infantils, aplegant més de 50 ciclistes entre les tres categories, que han posat a prova les seves habilitats en el recorregut mitjà de 2,5kms, ja més exigent amb un bon tram de pujada fins l’Ermita i una baixada polsosa i revirada per un corriol. En principiants els dos millors han estat Pau Vellvé (Bici 3.0) i Noemí Faro (E Bike Trial Torredembarra). En categoria alevins ha estat Axel Serrano (Catigat Pla d’Urgell) el guanyador gràcies a un sprint sobre la mateixa línia d’arribada, mentre que la primera fèmina ha estat Iris Jiménez (Odena Esport Ciclista). Finalment, en categoria infantil la victòria ha estat per Joel Oller (E Bike Kids), que ha dominat la cursa mb gran autoritat, i Clàudia Pulido (Alcoletge Club Ciclista).

A mig matí s’han iniciat les curses de la categoria Open, desgraciadament amb poca participació de fèmines. Entre aquestes, s’ha decidit fer un podi scratx entre les quatre participants d’entre les quals, la més ràpida ha estat Helena Isanta (Mes bike), seguida de Marta Castro (M30- Biking Point), Raquel Egea (M40-Odena Esport Ciclista) i Rebeca Vicente (M40-Mes Bike). Francesc X. Carnicer ha estat el vencedor en solitari en categoria M50, mentre que Àlex González s’ha erigit en el gran dominador de la cursa cadet des dels primeres compassos, el mateix que Ricard Sans (Cicles Sans) en M60.

A les 12h s’ha donat la sortida a les darreres categories, que han hagut d’afrontar el recorregut de més de 6kms per volta variat i tècnic preparat pels organitzadors. El vencedor de l’Open Lleida 2021 Aleix Sierra (Team Smartdry) feia la primera aparició al certamen d’enguany repetint victòria a la Sentiu, després de dominar la cursa amb molta autoritat davant de Marc MOré (Bici 3.0) i el líder de l’Open i millor S23 Brian Jordan (Biking Point), que manté el jersei de privilegi. Gerard Llop (Mes Bike) ha lliurat un bonic duel amb Marcel Molist (Jufré Vic ETB) en la primera meitat de la cursa junior, però ha acabat imposant la seva llei en el darrer tram de la cursa. Entre les màsters 30, una cursa ben disputada com ja ens tenen acostumats, amb victòria d’Abel Escobar amb poc marge sobre Marc Vilanova Cycling No Limit) i Enric Martorell (Bike Garraf); mentre que en la cursa de màsters 40 Dani Díaz (Més Bike) i Pere Esqueé (Bici 3.0) han fet pràcticament tota la cursa junts i després de gairebé una hora de prova, Díaz s’ha imposat per només 4″., amb Jordi Galofré (Cicles Sans) completant el podi.

En la cerimònia de premis i en l’entrega dels maillots de líder hi han estat presents Jordi Pedrós (president del CC Serra d’Almenara) i Víctor Saiz (Delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida), a més de Josep Torres (alcalde de la Sentiu de Sió).

La propera prova de l’Open Lleida BTT es disputarà al Monestir de Les Avellanes el proper dissabte 1 d’octubre.

Quant a l'autor

ollbtt administrator