La pluja protagonista a la primera edició de l’Open Lleida El Vilosell

Perollbtt

La pluja protagonista a la primera edició de l’Open Lleida El Vilosell

La primera edició de l’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulàncies d’El Vilosell va estar marcada per l’aparició d’una pluja no molt intensa però sí contínua que va condicionar la matinal de BTT organitzada pel CC el Vilosell amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat. A l’entorn de l’antic circuit de motocròs de la petita localitat garriguenca, de 150 habitants bolcat en l’esdeveniment, la organització va disposar de tres recorreguts molt ben treballats d’autèntic BTT per un entorn privilegiat per aquesta modalitat com és la part baixa de la comarca de les Garrigues, a tocar de la Serra de la Llena, entre vinyes i bosc. La inscripció, amb 83 inscrits en Kids Cup i 90 inscrits en categoria Open, feia justícia a la bona reputació que està adquirint el calendari lleidatà de BTT XC.

Vilosell22

Sortida Kids Cup (Crèdits: Laura Lanuza)

Després de la pertinent acreditació de llicències, dorsals i recollida de xips, es va procedir a les primers sortides de les categories de mainada, les de prebenjamins i benjamins amb 18 joves ciclistes enfrontant-se a un recorregut de poc més d’1km en el moment en que començaven a caure les primeres gotes. Poc després es donaria la segona sortida, amb més de 50 ciclistes de les categories principiants, alevins i infantils que després d’una startlap, recorrerien el circuit mig de gairebé tres quilòmetres ja força més exigents, amb trams de corriol i contínues pujades i baixades. En aquesta segona sortida, i degut a la pluja, es van produir algunes caigudes sense conseqüències greus, i els joves bikers van haver de posar en pràctica la seva perícia en condicions menys favorables que les habituals. Tot i això, l’espectacle va estar servit i el públic va poder gaudir d’unes curses ben interessants.

A mig matí, i amb el fang i la pluja en augment però sense impedir ciclar pel recorregut previst, es va donar la primera sortida de les categories Open. Tot i les adversitats, les curses es van desenvolupar correctament i la líder de l’Open Noemí Moreno (Odena EC) va imposar-se entre les fèmines elit per davant d’Helena Isanta, mentre que entre les màsters Raquel Egea (Odena EC) era la millor. En la categoria cadet, es van repetir les victòries de Núria Hernández (Kenda Biciocasión Barcelona) i Àlex González (Biciequip Barcelona), que ratifiquen els seus liderats de la categoria. Entre els màsters 50, el lleidatà Miquel Llaudet (Mig Segre CC) va treure’s l’espina de la seva caiguda a Corbins i va imposar-se amb solvència, mentre que en màsters 60 Antonio Gil (GER CC) fou qui es va adaptar millor al recorregut i va aconseguir la victòria.

Vilosell22_ensaimada

L’ensaimada, una de les atraccions del recorregut (Crèdits: Laura Lanuza)

La darrera sortida programada, i amb unes condicions realment exigents, es va acordar a només 2 voltes per totes les categories, ja que a més de la pluja i el fang, la baixa temperatura (al voltant del 5º) condicionava molt el correcte desenvolupament de les mateixes. En aquesta cursa escurçada en la que només els més agossarats van prendre-hi part, Xavier Balagué (Bici 3.0) fou qui millor es va adaptar a l’exigència del recorregut i el temps i es va imposar en solitari davant del líder de l’Open Brian Jordan (Biking Point), qui referma la seva condició, i amb Oriol Medina  (MesBike & Fes Tuga) completant el podi. Entre els juniors, Adrià Regada tornava a imposar-se arribant de la mà amb el seu company d’equip Roger Turné (AC Andorrana). En les categories màsters, el vencedor de l’Open 2021 Marc Vilanova (Cycling No LImit Cardedeu) era el millor i aconseguia el liderat de la categoria, mentre que entre els M40 el bagenc Melcior Faja (Odena EC) no donava opció als seus rivals. Pere Esqué (Bici 3.0) repetia el segon calaix del podi i es situa líder de l’Open Lleida després de les dues primeres cites.

Com ja és habitual en les proves de l’Open Lleida, tots els participants de les categories Kids Cup van marxar amb bossa d’obsequis dels diferents col·laboradors, i en l’entrega de trofeus i obsequis de Mel i Torrons Alemany de les categories Open hi van assistir Albert Tomàs (president del CC Vilosell), Jordi Nogué (alcalde d’El Vilosell) i Norbert Herrera (representant de la FCC). Tot i l’èpica de la jornada, la satisfacció era màxima entre organitzadors i ciclistes, el que assegura un bon futur a aquesta prova en propers Opens Lleida.

Ara l’Open s’atura fins al proper setembre, quan es disputaran les 3 proves Open pendents a més de la Kids Cup de Juneda.

Quant a l'autor

ollbtt administrator