Corbins enceta l’Open amb gran èxit participatiu

Perollbtt

Corbins enceta l’Open amb gran èxit participatiu

Fins a 178 ciclistes es van donar cita al bike park de la Serreta de Corbins per gaudir de la primera prova de l’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulàncies 2022, en un dels recorreguts més ben valorats i reconeguts de les comarques lleidatanes, tot plegat sota l’organització de l’associació la Serreta Corbins i Bici 3.0, amb el suport de l’Ajuntament de la localitat.

Tot i que Corbins va cloure l’Open 2021, la gent de la Serreta va tenir temps per fer algunes modificacions al recorregut proposat, i dissenyar un circuit per les categories més petites (prebenjamins i benjamins) que enguany sí que són de la partida del calendari, aliniant-se amb els opens provincials de Barcelona i Girona. Després dels pertinents controls de llicències, xips i dorsals, es va donar la sortida de la primera prova de les categories Kids, en la que 13 prebenjamins i benjamins van prendre la sortida entre els ànims dels pares i nombrós públic assistent. Posteriorment fou el torn dels més de 50 ciclistes de les categories principiants, alevins i infantils, que s’enfrontaven al recorregut mitjà de poc més de 3kms, amb una pujada intensa al principi i una baixada per corriols molt divertida al tram mig. Es van veure unes curses molt disputades en totes tres categories, disputades sense incidències.

Una de les sortides Kids Cup

A mig matí es va donar la primera sortida de les categories Open (totes les fèmines, cadets, M50 i M60). Entre les fèmines, la vigent campiona catalana XCO i de l’Open 2021 Noemí Moreno va lliurar un divertit duel amb Helena Isanta, retornada a la competició després de la seva maternitat, resolt per pocs segons a favor de la igualadina. Entre les màsters, victòries en M30 per Lydia Castro i en M40 per Veerle Cleiren. En la cursa cadet, Àlex González (Biciequip competició) va liderar la prova des de l’inici imposant-se amb solvència, mentre que Núria Hernández (Kenda Biciocasión Barcelona) s’imposava entre les fèmines. Pel que fa als màsters 50, un intractable Pere Joan Roig (Vila Bike’s Club) s’aixecava vencedor amb més de 2′ sobe els seus oponents. I en M60 la victòria es va decantar per Jaume Brau (Les Franqueses UC) després d’un intens sprint, imposant-se sobre la mateixa línia a Antonio Gil (GER CC).

Corbins22_femines

Un moment de la competició femenina (Crèdits: Laura Lanuza)

En la darrera sortida de la matinal era el torn de juniors, S23, elits, M30 i M40. L’andorrà Adrià Regada (Andorrana AC) fou el millor entre els juniors masculins. En M30 Abel Escobar (Cambrils PC) va repetir la victòria de 2021 de forma inapelable, mentre que en M40 l’incombustible Jordi Garrido (Nou Espai Level Team) s’imposava després d’un bonic duel amb el lleidatà Pere Esqué (Bici 3.0). En la cursa S23/elit masculina, el públic va poder tornar a gaudir d’un interessant duel entre dos dels protagonistes de l’Open 2021, Brian Jordan (Biking Point) i el vencedor del calendari Aleix Sierra (Team Smartdry), decidit a favor del primer sobre la mateixa recta d’arribada. Xavier Jové (Massi), ja totalment enfocat a la BTT aquesta temporada, va completar el podi a escassos 18″ del vencedor.

Corbins22_elits

Sortida S23 i elits

Tots els participants Kids Cup van rebre la seva medalla premiant el seu esforç, mentre que en l’entrega de premis de les categories Open es van lliurar els lots de Mel i Torrons Alemany, patrocinador de l’Open, així com els trofeus de la Serreta a càrrec d’Èric Berga (representant de la Serreta), Jordi Verdú (alcalde de Corbins), Víctor Saiz (Delegat de la FCC a Lleida) i Lourdes Ravetllat (Delegada d’Esports de la Gencat a Lleida)

Quant a l'autor

ollbtt administrator