L’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulàncies 2022 presenta un calendari ambiciós

Perollbtt

L’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulàncies 2022 presenta un calendari ambiciós

 

Després de l’exitosa edició de 2021, l’Open Lleida BTT – Lafuente Ambulànies 2022 presenta aquest any un ambiciós calendari amb 5 proves Open i 6 Kids Cup per gaudir del millor BTT XC a les comarques de Lleida.

A diferència de l’edició passada, el calendari 2022 tindrà proves a la primavera i a la tardor. La campiona catalana 2021 Noemí Moreno i el lleidatà Aleix Sierra defensaran els títols aconseguits l’any passat. El calendari 2022 donarà el tret de sortida el proper dissabte 19 de març a la IIIa edició de l’Open Lleida La Serreta Corbins, un dels recorreguts més valorats i reconeguts de les comarques lleidatanes i que s’està fent un bon nom al BTT-XC català. La prova segrianenca presenta un rcorregut amb vàries novetats respecte el de l’edició del passat octubre que va concloure l’Open 2021, i inclou també un circuit nou per les categories més petites de prebenjamins i benjamins. Serà una matinal intensa a La Serreta, que arrancarà ben d’hora amb l’acreditació de llicències i les primeres sortides de Kids Cup a partir de les 09h del matí. Les inscripcions seran obertes fins el proper dimarts 15 a la mitjanit.

Pràcticament sense temps per pair-lo, es disputarà la segona prova del calendari al 1r Open Lleida BTT El Vilosell el dissabte 26 de març, una cursa que serà el primer any que es celebri. Aprofitant i adaptant part d’un antic circuit de motocròs, el CC Vilosell ha implicat tot aquest petit poble de Les Garrigues de poc més de 150 veïns en l’esdeveniment, que suposarà una autèntica festa del BTT en un entorn certament privilegiat. Les inscripcions ja són obertes fins el dimarts 22 de març a la mitjanit.

Després d’El Vilosell, l’Open Lleida obrirà un parèntesi per reprendre’s al setembre amb la disputa de la IIIa edició de l’Open Lleida BTT Serra d’Almenara, que repetirà seu a la Sentiu de Sió. El Club BTT Serra d’Almenara, organitzador de la prova, ha preparat dos circuits molt entretinguts a l’entorn de la Sera de Bellmunt, a tocar del Turó de la Mare de Deú de la Guardiola. I ja serà a l’octubre quan es celebraran les últimes proves: d’una banda la IIa edició de l’Open Lleida – Monestir de les Avellanes el dia 01 d’octubre, una cita que repeteix en l’Open de Lleida i que, sota la organització del Noguera Sportbike AE, tornarà a tenir uns recorreguts molt tops a l’entorn de l’Obaga del Convent. I a finals de mes, concretament el dia 22 d’octubre serà el torn de la cinquena i últims prova puntuable per les categories Open amb la IIIa edició de l’Open Lleida BTT de Tartareu, organitzat de nou pel CC Tartareu sobre la base dels circuits d’edicions anteriors, però introduïnt algunes millores que faran la prova encara més atractiva. Entremig, el 2n Open Infantil Vila de Juneda el 15 d’octubre, una prova només per Kids Cup al circuit de l’Escola de Ciclisme de Juneda-Garrigues sota la organització del Consell Esportiu de ls Garrigues i el CC Colla Pedalada de Juneda.

Les novetats 2022

  • en categories de promoció-Kids Cup hi podran prendre part totes les categories: prebenjamins, benjamins, alevins, principiants i infantils.
  • no hi haurà podis en les categories prebenjamins i benjamins, sinó obsequi igual per tots els participants sense excepció.
  • principiants i alevins tindran podis, però no tindran arrossegaments. Infantils tindran podi i arrossegament.
  • no hi haurà campionats provincials de cap categoria.
  • s’igualen les condicions de participació i organització amb els altres Opens Provincials BTT de Girona i Barcelona: mateixos premis, mateix modus operandi, mateixes normatives.
    s’entregaran dos maillots de líder per prova: líder masculí i líder fèmina. En finalitzar l’Open s’entregarà un maillot de campió/na a cada categoria de les participants en el format Open (cadets a màsters).
  • com ja va succeir el 2021, només es permetrà la participació amb llicència federativa, en totes les categories (Kids Cup i Open). No es faran llicències de dia en cap cas.

 

Col·laboradors

L’Open Lleida BTT compta com a patrocinador per tercer any consecutiu amb Lafuente Ambulàncies, que serà el proveïdor de serveis mèdics de totes les proves del calendari.

Els productes de Torrons i Mel Alemany protagonitzaran els premis de les diferents categories, i s’obsequiarà amb mel a tots els participants.

Tot plegat sota la coordinació de la Delegació de la Federació Catalana de Ciclisme de Lleida, i la col·laboració de Ara Lleida – Diputació de Lleida, Esports Generalitat de Catalunya, Ajuntament de la Sentiu de Sió, Ajuntament d’Ós de Balaguer, Ajuntament de Tartareu , Ajuntament de Corbins, Ajuntament d’El Vilosell i Ajuntament de Juneda, a més de la imprescindible organització dels sis clubs ciclistes.

[ Consulta la Guia d’Organització ]

 

Quant a l'autor

ollbtt administrator